Heeft u een vraag? Bel ons gerust: 0517 - 416 856

Direct bellen

Homepage Dagje Harlingen

Dagje Harlingen

  

Kosten; compleet arrangement  42,- p.p.  ( minimaal 20 personen )

10.15- U wordt ontvangen met koffie en appelgebak in Café Restaurant het Noorderke, een prachtig, historisch pand aan de Noorderhaven.

11.00- Stadsgidsen maken met u een stadswandeling, waarbij een aantal bijzondere vrouwen in de Harlinger historie centraal staan. De gidsen laten u zien waar deze vrouwen gewoond en gewerkt hebben. Een echte Vrouwenstruntocht door Harlingen!

12.30- Vervolgens ligt de Amsterdamse rondvaartboot de Singel Prinses voor u klaar voor een rondvaart door de singels. Al varend door het mooie oude Harlingen, kunt u genieten van een goed verzorgde lunch, bestaande uit;

Koffie of thee
Jus d'orange
Diverse luxe belegde sandwiches
Krentenbol
Vruchtenyoghurt

14.00- Na de vaartocht volgt een korte wandeling over de Zuiderhaven naar Atelier BB aansee, waar ontwerpster Tanja Blokland u rondleidt in het atelier, annex expositieruimte. De zee en het kustlandschap vormen hier de rode draad in de bijzondere kunstwerken van haar en haar partner Wilco Berga.  

14.30- Even verderop gaat u in de Jan Ruurdstraat op bezoek bij Beppe. in het zeer oude pand uit 1597 verzorgt Kathleen Beekman een leerzame maar ook vooral een gezellige rondleiding.

15.00- Weer terug op de Zuiderhaven kunt u rondkijken in Galerie / Atelier Acanthus. Hier ademt alles rust. Terwijl het invallende zonlicht over de planken vloer kruipt, tonen de historische objecten, zoals een traditionele Hindelooper schommelwieg of een oude Harlinger stadsplattegrond, zich van hun mooiste kant. Ambacht en kunst gaan hier perfect samen.

15.30- De mogelijkheid om nog op eigen gelegenheid gezellig met elkaar de stad bekijken en / of nog even na te praten onder het genot van een drankje op een van de vele terrassen in de binnenstad.

Dit arrangement kan geheel naar wens worden aangepast.
Het is ook mogelijk om de dag af te sluiten met een diner aan boord van de Regina Andrea.
Voor kleinere gezelschappen maken wij een prijs op maat.

Nieuw !!

Bezoek / rondleiding van een uurtje door de visaflsag van Harlingen. Europa's grootste garnalencentrum. U krijgt alles te horen, te zien en te proeven van de enige echte hollandse garnaal.   

Rondleiding en workshop Harlinger Aardewerk en tegelfabriek. Leuke en leerzame rondleiding en een workshop waarbij u zelf een Harlinger tegel maakt.

Bezoek en rondleiding Chocoladefabriek Achlum.

Bezoek aan het prachtige groencentrum in Witmarsum.